Kijk! een klantmagneet met Spokal en WordPress

Kijk! een klantmagneet met Spokal en WordPress

Spokal is een “Top Of The Funnel (TOFU)” gespecialiseerd Inbound Marketing Automation platform voor WordPress. Spokal helpt je met een geïntegreerde aanpak voor het creëren van content en het laten groeien van Social Media contributies. Ik geef een overzicht met welke hulpmiddelen het redactieproces wordt ondersteund en hoeveel werk het uit handen neemt om meer klanten naar je website te leiden.

Lees in de reeks van 4 artikelen over Spokal wat er allemaal “under the hood” zit. Dit is deel 3.

Spokal SEO opbouw

Tijdens het typen vertelt Spokal in de rechter kolom wat er wel of niet goed gaat met het toepassen van de realtime SEO adviezen. Als je een artikel begint, dan zegt Spokal onherroepelijk SEO Poor

Spokal SEO poor quality

Spokal SEO poor quality.

Het advies begint met een woordteller. Deze zegt of je content voldoet aan de “evergreen maatstaf“ van ruim 2000 woorden in de tekst, om daarmee de groene WordCount pluim te verdienen.

Je geeft “het Keyword” waarover je wilt schrijven. Hiermee houdt Spokal je consequent binnen het raamwerk om focus te blijven houden en zo goed mogelijke SEO meetresultaten te scoren. Je wilt immers dat jouw content gevonden wordt in Google als iemand je Keyword zoekt. 

  • Als er geen Headings zijn met daarin het Keyword, dan in staat de beoordeling hiervoor op Rood. 
  • Als het Keyword niet in de “meta description” staat, dan geeft Spokal ook een rode melding. 
  • Als er geen foto’s in je tekst of links naar andere websites staan krijg je een gele melding. 

Al deze zaken tellen mee bij het verhogen van je Google rank voor dit artikel.Spokal telt het percentage van je Keyword ten opzichte van de totale tekst. In 2000 woorden hoort (volgens Google) het Keyword ongeveer 20 keer (1%) voor te komen. 

Het onderhoud van de meta tags is al eerder uitgelegd bij het Facebook en Twitter icoon . In het rode vlak hierboven zegt Spokal: “Fix this”. 

Titels van je Posts zijn onnoemelijk belangrijk voor de eerste indruk van een lezer en tegelijk een hoge Google score. Spokal gebruikt hiervoor een externe hulpdienst: “the Portent title maker”. Ondanks dat de tool in het Engels werkt (en natuurlijk later kan worden vertaald naar Nederlands) geeft deze Title engine steengoede adviezen. 

Titel generation

Titel generation.

Portent gebruikt bijvoorbeel de “what if” techniek, en het maakt gebruik van je ”fantasie”, om de meest opvallende titels rondom Keywords te maken: “What would the world be like if idea generators didn’t exist.”

A/B test

Iedere Blog Post stelt je in staat om een zogenaamde A/B test te doen. Dit is een techniek waarbij je 2 titels voor 1 artikel invoert, en kijkt welke formulering van de titel het best aanslaat bij het publiek. Je genereert 2 titels in de Blog Post, en het systeem wisselt de titels automatisch om bij het tonen van de content aan de bezoekers. De ene ziet A en de andere ziet B. Als er wel wordt geklikt op A en niet op B dan is er wellicht iets beter in de ene dan in de andere geformuleerd. 

A/B test

A/B test.

De titel waar het meest op wordt geklikt en een score van 95% haalt is automatisch de beste titel voor het artikel. Onder het menu A/B test zie je een overzicht van de scores voor de artikelen die gepubliceerd zijn.

Spokal A/B score

Spokal A/B score.

SEO OK

Als je alle SEO adviezen hebt opgevolgd, dan wordt het eindresultaat van de “SEO meter” overal groen. Dat is wat je wil. Nu is de hoogst haalbare opmaak en inrichting van het  artikel gerealiseerd om zo een hoog organisch zoekresultaat te krijgen in Google.

Happy SEO calculation

Happy SEO calculation.

Na de SEO tab, stelt de tweede tab (WordPress) je in staat om:

  • WordPress Categories en Tags toe te passen. Deze waardes gebruikt je aan de voorkant in de website om groepen artikelen te bundelen.
  • Het WordPress Featured image in te stellen. Dit rouleert met een klik op de afbeelding uit de reeks plaatjes die in de content zijn gebruikt. Een Featured image is de hoofdfoto van een artikel. Het vertegenwoordigt de inhoud, stemming of thema van een WordPress Post of Pagina.
  • Custom styles te definiëren in CSS. De custom styles kunnen worden toegepast met de opmaakbalk en zijn opgeborgen in de keuze: S1, S2 en S3.

CSS generation

CSS generation.

Met deze visuele editor kan je voorbeeldtekst opmaken, die wordt omgezet in CSS definities en aan een custom style wordt toegekend.

WordPress categories, tags en styles

WordPress categories, tags en styles.

Foto’s

De derde tab (Foto’s) stelt je in staat om gratis foto’s uit de Flickr Creative Common Images bibliotheek met “drag and drop” aan je content toe te voegen. Spokal voegt automatisch auteursrechtelijke informatie aan de foto’s toe. Hierna kan je de afbeeldingen alsnog bewerken met de Image editor.

Flickr foto keuze

Flickr foto keuze.

Twitter

De derde tab (Twitter) stelt je in staat om losse Tweets te zoeken en met drag and drop in je content kan plaatsen. Dit kan de publicatiekracht van een onderwerp enorm stimuleren. Het grote bewijs dat Spokal “Social Proof” is wordt hiermee geleverd. 

Tweet embedded

Tweet embedded.

Video & HTML

De vierde  tab  Video (HTML) stelt je in staat om HTML te embedden. Voor een video gebruik je de volgende code:

<iframe width=”420″ height=”315″ 

src=” https://www.youtube.com/watch?v=URri56RTEtM “>

</iframe>

of:

<embed width=”420″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/v/XGSy3_Czz8k”>

Je kunt zelfs een willekeurig ander stuk HTML in deze container toevoegen:

<a href=”http://www.getspokal.com” target=”_blank”>A click on this link will open the Spokal website in new window/tab</a>

Meer opties

De vijfde tab (Meer opties), stelt je in staat om extra elementen in de tekst toe te voegen. Met drag and drop voeg je bijvoorbeeld een “read more” link in de tekst toe. Hiermee wordt je pagina ingekort en kan de lezer met een klik op de link (read more>) de rest van het verhaal lezen.De optie Email capture box is een call to action (inline CTA) die midden in je artikel kan worden gezet. Als een bezoeker deze CTA invult dan plaatst Spokal die persoon in de Contact lijst en stuurt een bericht naar je MailChimp Mailing List. Met de instelling van een automatische MailChimp trigger kan je eenvoudig een bevestigingsmail versturen, of zelfs een e-mail met een attachment (bijvoorbeeld een eBook) naar de geregistreerde en ingeschreven persoon.

Call To Action

Call To Action.

Afbeeldingen in je Post toevoegen

Per blok (alinea) in je Blog tekst kan een paragraaf marker (nieuwe Alinea) worden toegevoegd. In deze nieuwe paragraaf kan weer tekst of een afbeelding worden ingevoerd.

Insert image

Insert image.

Zo blijft de opmaak luchtig en leesbaar aan de voorkant in de website.

De invoer van een afbeelding geeft een Dialog om foto’s te uploaden, en een titel-, alignement- of links mee te geven, en een referentie naar de auteur te maken. De browser stelt je in staat een foto van je computer te uploaden. De foto wordt in de WordPress Media Library gezet. Daar kan de foto in WordPress met de zogenaamde “Media Categories” tags worden geordend.

Edit an image

Edit an image.

Een foto kan in Spokal worden bewerkt met de ”Adobe Aviary Photo editor”. Je kunt hiermee letterlijk alles aan een afbeelding manipuleren. Het is de best mogelijke geïntegreerde online foto editor, en het werkt vele malen beter dan het standaard hulpmiddel in WordPress zelf.

Adobe Aviary Photo editor

Adobe Aviary Photo editor.

Plannen van Social Media content

Nu is je content geschreven en kan je het publiceren in je website. Maar wat heb je er aan als je publiek niet op de hoogte wordt gesteld? Een mailing versturen is een manier om de aandacht te krijgen. Social Media gebruiken is de andere, meer moderne manier om dat te doen.

Alle content die je zelf schrijft kan je, in combinatie met de content van vakgenoten uit Feedly automatisch posten in je Social Media kalender. Spokal is met je Social Media kanalen verbonden om dit automatisch te doen.

Je krijgt in een Social Media kalender een overzicht van je eigen publicaties en hoe vaak de artikelen in deze kanalen zijn gepubliceerd. Je kunt de artikelen vaker Posten en Tweeten. Je maakt in de sterk bewegende Social Media Startpagina overzichten van jouw vrienden en volgers iedere keer weer kans om een ander publiek te treffen, die dit keer wel op de link klikken en naar je pagina komen.

Je moet het niet overdrijven, maar vooral bij Twitter (Sarah Burke http://www.getspokal.com/a-guide-to-creating-a-social-media-automation-strategy-that-works/) kan je vaker hetzelfde publiceren omdat een bericht zo snel verdwijnt en je met een nieuwe Post weer een nieuwe kans hebt om een publiek te bereiken. Maar doe het ook weer niet te vaak en daarmee het risico van straf van Twitter krijgt.

Social Media Calendar planning

Social Media Calendar planning.

Voor alle kanalen kan een eigen publicatieschema worden opgesteld. Hiermee worden jouw Blog artikelen in een reeks tijdsloten geplaatst nadat je ze hebt gepubliceerd.

Spokal publiceert de tijdsloten via Buffer. Buffer levert een geautomatiseerd publicatieschema. In Buffer zelf kan je ook (met enige voorzichtigheid, omdat je niet wil overlappen met Spokal) extra tijdsloten instellen.

Buffer biedt ook een repository met content die kan worden gebruikt om berichten over je vakgebied opnieuw te publiceren in je community.

Spokal levert externe content via de bron van Feedly. De Buffer artikelen zou je extra met de hand kunnen rondsturen.

Calendar settings

Calendar settings.

Tijdsloten kunnen worden aangemaakt en automatische triggers worden ingesteld als nieuwe content is gepubliceerd of een interessant artikel in Feedly wordt gemarkeerd met de “Spokal” tag.

Your publications for the calendar

Your publications for the calendar.

Een overzicht van je eigen geschreven content kan worden gebruikt om (meermalen) in de kalender plaatsen.

Feedly

De Feedly functie is een krachtige toevoeging voor de Spokal kalender. In Feedly kan je met Keywords abonneren op RSS content , en bij geschikt materiaal de tag “Spokal” toevoegen. Hierna voegt Spokal de content automatisch aan de interne Feedly Kalender lijst toe, en het maakt de content geschikt in te plannen en (automatisch) te delen (zoals ingesteld in de Auto Publish Settings).

Feedly publications for calendar

Feedly publications for calendar.

TwitterBuilder

Content wordt ook in je Twitter account gepubliceerd. Twitter is een medium met een eigen gedragscode. Als mensen Twitter zakelijk gebruiken, dan is het een ongeschreven wet dat mensen die jij volgt, jou ook gaan volgen. Mocht je content van andere mensen “favorieten”, dan is de beloning meestal een “follow” (volgen).

TwitterBuilder is een geheim wapen waarmee Spokal je Twitter volgers laat groeien. Als je in Spokal’s TwitterBuilder een reeks #Keywords opgeeft, dan wordt door Spokal automatisch Twitter content gezocht en geeft uit jouw naam een “favoriet”. Hierdoor krijgen de eigenaren van de accounts een alert (mogelijk via e-mail als ze dat zo hebben ingesteld) en zo vestig je de aandacht. Volgens de Twitter etiketten gaan de ontvangers van de pluim je meestal volgen en met enig geluk lok je ze naar je website als dat goed staat ingesteld in je Twitter profiel.

TwitterBuilder verhoogt je Sociale Media volgers, en boost je autoriteit en het genereert nieuwe leads op je website.

TwitterBuilder is vanaf het eerste moment dat je Spokal gebruikt de makkelijkste manier verkeer te genereren en leads te registreren in je site. Het levert publiciteit, en meer Twitter-volgers, en je Tweets worden na de verbindingen op meer plekken ontvangen.

TwitterBuilder stelt je zelfs in staat om namen van concurrerende organisaties op te geven waarvan je de content niet wilt “favorieten”. Je moet het je concurrenten niet makkelijk maken door ze in het zadel te helpen met jouw waardering.

Twitter Builder

Twitter Builder.

Twitter Builder statistieken

Twitter Builder statistieken.

De statistieken van TwitterBuilder laten een gestage groei van het verkeer naar je website zien.

Social Media monitoring

Social Media monitoring begint in de Spokal menu-optie: Convince + Convert. Dit haakt in op de trend om “Reputation Management” in Social Media kanalen beter te ondersteunen. Een gespecialiseerde Reputation Management platform is onder andere TraceBuzz.

De Social Media monitoring op Twitter geeft je de mogelijkheid om een aantal organisaties (concurrenten) op te geven, en te zien of er mogelijkheden zijn om in te haken op negatieve uitlatingen in Tweets over deze clubs.

Je kunt in Social Media monitoring meteen Twitteren met de afzender, of de afzender volgen op Twitter. De tool stelt je in staat direct met klanten in contact te komen die over onderwerpen Tweeten waar jij en je concurrenten over publiceren. Als jij beter reageert dan je concurrent, dan kan je daar voordeel uit halen.

Negative sentiments

Negative sentiments.

Je kunt discussies volgen en meedoen, retweeten of de auteur volgen. Social Media monitoring kan ook Popular Content tonen en geschikt maken voor Retweeten. De meest populaire #hashtags worden in een tagcloud gepresenteerd. Je kunt op de woorden in de tagcloud klikken en direct in de Twitter kanalen meepraten.

Popular Tweets

Popular Tweets.

In het volgende artikel leg ik uit hoe Spokal de Social Media statistieken monitort.

Social Media statistics

Social Media statistics.
Leave a Comment