Wat Wikipedia je niet kan vertellen over inbound marketing

Wat Wikipedia je niet kan vertellen over inbound marketing

Deze website gaat over inbound marketing. Wat is dat?

Met inbound marketing wordt je bedrijf gevonden door potentiële klanten zonder ze te storen met traditionele marketing-instrumenten zoals advertenties, direct mailing en cold calling.

Het is een spannende belofte om gevonden te worden zonder irritant te zijn. Niemand wil irritant zijn. Maar het is wel vechten, want iedereen wil gevonden worden. Vinden heeft een nieuwe lading gekregen in de afgelopen 10 jaar. Vroeger zocht je je sleutels als je 10 bier op had. Nu is het is de kunst dat jij eerder gevonden wordt dan een ander op het internet. Vinden is een wedstrijd. We dringen met z’n allen voor de lens van de camera. De vraag rijst of jou vinden  nog wel kan nu het zo druk is op het internet.

Het kan, en hoe je dat doet vertellen we in deze website. Weer loze beloften over zoeken en vinden? Parkeer deze woorden. Het nieuwe woord is niet zoeken maar “bezoeken”. Kom binnen. Het is werkelijk waar dat je op een natuurlijke manier meer bezoek op je website kan krijgen. En dat ze je niet alleen vinden, maar ook terugkomen. Kom binnen en kom terug. Eigenlijk zou dat het nieuwe modewoord moeten worden: terugkomen. Wat “kan het jou schelen” dat ze je vinden; het is immers niet veel waard als ze daarna niet terugkomen. Dan gaat het niet meer over “vinden”, maar over “naar jou gaan”. Bezoeken en terugkomen. Zoeken en vinden is dus heel even belangrijk, maar het vervolg sneeuwt onder als we het bij deze modewoorden houden. Het klinkt opwindend dat we bezoekers van onze website gaan verleiden om terug te komen, maar we waarschuwen meteen dat je meer voor moet doen dan alleen Search Engine Opimalisatie.  Inbound Marketing kost meer tijd en energie dan je nu kan overzien. Maar, “meer bezoekers krijgen”, dat kan. 

SEO is dus een beetje een verlept modewoord, waar zo langzamerhand de magische betekenis van verdwijnt. Wijs mij iemand die denkt dat hij nog een kans maakt om “bovenaan in Google te komen”. Of je nou zelf met je snufferd bovenaan wil staan of denkt dat je meteen het juiste antwoord krijgt als je iets zoekt, we krijgen allemaal een beetje het gevoel dat winnen in de loterij makkelijker is. Dus als jij een rol van betekenis op het internet wil spelen, dan zit er maar één ding op: je moet publiceren. Je hoort het goed, je moet veel schrijven. Als je iets onder de aandacht wil brengen, of zelfs wil verkopen op het internet, dan heeft het weinig zin om met een SEO expert de kussens wat op te schudden en wat te roeren in het bescheiden bakje content waarmee je website wordt gevuld. Wakker worden, je schrijft te weinig. 

In WordPress websites zie we veel gebruik van de Yoast plugin, maar zo weinig content waar het op wordt toegepast. En dan is Yoast nog maar het begin van de reis die we hier beschrijven. SEO werkt niet zonder veel content te publiceren. En dat is nou precies het geheim van Inbound Marketing. Daar wordt jouw vele content met SEO samengevoegd, en technieken om de voortdurende stroom van content vaak over meerdere kanalen te verspreiden. Hoe hard en hoe vaak denk je zelf dat je moet roepen in de koopgoot van Twitter en Facebook, waar ook iedereen maar het honderd uit staat te kletsen? Hard dus. Maar dat doet Inbound Marketing ook voor je. 

 Inbound marketing kracht

Het goede nieuws is ook dat een verbijsterende voyeuristisch hulpmiddel bij Inbound Marketing software wordt meegeleverd. Wij denken dat het de kers op de taart is van al je harde schrijfwerk. Je kan met de Inbound Marketing trukendoos letterlijk zien wie je content leest. Wij maken vaak een moderne grap als we mensen willen bellen die een Inbound Marketing website hebben. We gaan niet bellen, ben je mal, we gaan klikken in zijn website, dan wordt je vanzelf gebeld. Voor de oudjes onder ons: “Effe wachten … Pizza!” Het is echt waar, het werkt. Laten we niet flauw doen. Natuurlijk gaat dit over communicatie met zakelijke contacten en niet over me moeder bellen. Maar dat is nou juist zo moeilijk. We denken dat we met het internet zo dicht bij anderen staan, en dat we met weinig inspanning vluchtige contacten hetzelfde beschouwen als de mensen dicht bij ons. Daar zit de teleurstelling. Een band moet je opbouwen. Zelfs een band van een Facebook vriend die zo af en toe eens wat van je liked. Gaan die ook bij je kopen? 

Als jij zo’n ondernemer bent die denkt dat de rek er flink uit is met de groei van het bedrijf, en de manieren om aandacht op jou en je producten te krijgen ….   

Relax … er is Inbound Marketing.

Maar ja, voor niets gaat de zon op. Je hebt vast en zeker een strategie nodig.

 

Producten zoeken met inbound marketing

Producten zoeken met inbound marketing.

Strategie

Dat heb je goed gezien: een strategie. Kan het niet gewoon een beetje hatseflats? Nee.De term “Inbound Marketing” is bedacht door de oprichters van de Amerikaanse software-ontwikkelaar “HubSpot”. Het begrip is nog geen hype, zoals SEO, maar mocht het ooit een wereldhit worden dan lopen we lekker mee in de polonaise. Kom maar op. Een Inbound Marketingstrategie bestaat uit de volgende stappen:

  1. het regelmatig creëren van relevante content voor de beoogde doelgroep
  2. het optimaliseren van de vindbaarheid van deze content
  3. het online promoten van de content, bijvoorbeeld met sociale media marketing, bloggen en pay-per-click-campagnes
  4. het converteren van website-bezoekers naar klant met behulp van herkenning van bezoekers en geautomatiseerde e-mailcampagnes
  5. het doorlopend meten en analyseren van het gehele proces

Inbound-Marketing elementen

Inbound-Marketing elementen.

 

Het doel van Inbound Marketing is zo efficiënt mogelijk potentiële klanten benaderen, ze zo goed mogelijk helpen, ze op een natuurlijke manier veelvuldig laten terugkeren, en vanzelf “klant” laten worden.

Consumenten hebben tegenwoordig keus te over. Wist je dat 85% van de consumenten online zoekt naar lokale leveranciers? Ze zoeken ook zo veel mogelijk informatie over producten. Het kan niet anders dat de leverancier die het best en het meest informatie geeft  de winnaar in deze race is. Daarna wordt het “zoeken” al snel verruild voor “bezoeken”. Bij jou. Als je het goed doet. Het gaat dus niet alleen over zoeken en vinden, maar ook over “kiezen” en “blijven”. “Bij die gast valt wat te halen!”

Dus toch Search Engine Optimalisatie?

Voor een deel wel, want nieuwe bezoekers struikelen niet zomaar over je heen. De nadruk bij Inbound Marketing ligt natuurlijk op het publiceren zelf. En daar hoort SEO bij.  Wat moet je nu bij dat publiceren voorstellen? Denk aan het uitgeven van een eigen magazine over onderwerpen waar jij goed in bent: je eigen producten en je professionele werkzaamheden. En die artikelen in het magazine ga je langzaam maar zeker publiceren. Dat moet toch te doen zijn? Daarbij gaat de Inbound Marketing gereedschapskist opzienbarend werk verrichten. Het gaat je bijvoorbeeld real time, terwijl je je content typt, met behulp van SEO technieken laten zien hoe je stap voor stap met accent op trefwoorden een plek verovert in het domein waar meer kapers op de kust zijn. Het domein van je concurrenten. Is dat geen fijn vooruitzicht? Als je nu nog twijfelt dan denk je vast:

  • heb ik daar tijd voor?
  • kan ik dat wel?
  • hoe moet dat dan?

 Om klanten te werven moet je altijd investeren en geduld hebben. Veel gebeurt met mond op mond reclame, maar als de groei er uit is, dan wordt het tijd voor krachtiger middelen. Niet iedereen kan goed schrijven, maar je moet toch op z’n minst je klanten kunnen uitleggen wat je ze te bieden hebt? Lukt dat niet, dan is een advertentie maken ook geen eenvoudige opgave voor je. Tijd om de pen te pakken. Dan helpen wij je met de hulpmiddelen en technieken. En dat zal ook geen kat in het bakkie zijn. Het ligt ook nog een beetje aan de techniek van je huidige website. Is die techniek er wel geschikt voor? Je zal zien dat uitgerekend jij een zelfbouw CMSje van een leuk clubje op de hoek hebt. Prima toch? Kost niet veel, maar het kan verder ook niets. Vast en zeker geen Inbound Marketing. Stop met dat gerommel in de marge. Je wil toch verkopen op het internet? 

Gelukkig heeft 20% van de internetbewoners op de hele wereld een website in WordPress. Dan is het best een grote kans dat jij er ook een hebt. En als dat niet zo is, denk dan eens goed na, is het nou echt zo spectaculair wat je hebt. Heb je jezelf niet jaren in slaap laten wiegen dat je een mooie website hebt en dat alles zo makkelijk werkt. Ja, ja. Wij hebben ruim 200 websites gebouwd en we kennen het liedje. Tijd voor iets anders. Wij hebben de switch ook gemaakt. Om een beeld te vormen: het overzetten van een kleine website, met je vormgeving en content naar het juist platform kan meestal in enkele dagen. En daarna ben jij aan zet, en helpen we je om over te stappen en je kop in de wind te gooien. Tijd voor iets nieuws: Inbound Marketing. 

Wij gebruiken vergelijkbare software als HubSpot, in de combinatie van WordPress en Spokal. We kunnen je bestaande of nieuwe WordPress website verrijken met de betaalbare plug-in van Spokal. En we leren hoe jouw Inbound Marketing strategie in dit moderne platform past.

Als je dit interessant vind, dan moet je verder lezen in deze website, want hier wordt antwoord gegeven op je vragen. En je komt terug om meer te lezen nadat je ons gevonden hebt. Misschien wil je ook lezen wie we eigenlijk zijn en hoe het komt dat we zo zelfverzekerd spreken over al deze nieuwigheid. Die blabla doen ze toch allemaal? Waarom zijn jullie dan beter? “Watch a man”, zeggen de rasta’s.

Eigenlijk doen we een belofte. Wij gaan ook een band met jou opbouwen, met als doel meer klanten voor jou te krijgen.

Let’s go. Het wordt een lollig ritje. P.S. dit artikel voldoet redelijk aan de standaard voor “goed bloggen”. Het bevat 1640 woorden, terwijl 2416 woorden de word count is van Top Ranked Searches.

Wat als je dit gelezen hebt?

In onze communicatie gaat het om twee dingen:

  1. We hebben meer van dit soort artikelen en raden aan de volgende te lezen. We vertellen welke publicatie onderwerpen je kunt kiezen en hoe je de trefwoorden eenvoudig kan onderzoeken met Google Adwords.
  2. Daarnaast verschijnen er na het lezen van artikelen zogenaamde “call to action” formulieren. Als je inschrijft in het formulier “Wil je meer weten over Inbound Marketing?” dan houden we je met emails op de hoogte  over nieuwe publicaties.Leave a Comment