6 redenen waarom je mijn video over WordPress en Spokal moet zien

Het is mijn missie om Inbound Marketing tools te promoten. 

Ik krijg daarbij hulp van Kai Belik van Spotcast.nl. We hebben techniek en middelen bij de hand om alles inzichtelijk te vertellen en verbeelden. Daarom laten we je gratis en zo duidelijk mogelijk met video en animaties de verbinding tussen het goedkope Inbound Marketing tool Spokal en het populaire publicatieplatform WordPress zien. 

Dankzij de techniek van Kai’s Video Concept kunnen we alles goed in beeld brengen en zo duidelijk mogelijk communiceren.

Get Spokal SJ* done!

Get Spokal SJ* done!.

We noemen onze WordPress/Spokal serie: Get SJ* done! We proberen het vuur brandend te houden van de community Startup Vitamins die “motivation for your business” leveren met het boek: “Get sh*t done. One book, tonnes of inspiring, kick-in-the-ass business quotes”.

Wij geven in onze video Get Sj* done! een kijkje achter schermen hoe jij eenvoudig Inbound Marketing technieken kunt toepassen en wat je er aan hebt voor je bedrijf.

#1 We laten zien hoe we beginnen met onze gewone www.instant-publishing.nl WordPress website die in editing modus staat. 

WordPress website

WordPress website.

De voorkant toont onze content. Over de kracht van WordPress heb ik al eerder in mijn blog geschreven. Dit is het domein van de WordPress redactie en de plek waar ook vormgeving uit het WordPress template in de redactie bepaald kan worden met widgets en shortcodes.

Het Inbound Marketing tool Spokal staat één op één geschakeld met de WordPress redactie tool. In het split screen zie je links een artikel met een kop, dat rechts in Spokal verder wordt opgepakt. Spokal laat je zelf blogartikelen en pages bewerken zonder dat je in WordPress hoeft te zijn.

Artikelen in WordPress en Spokal

Artikelen in WordPress en Spokal.

Waarom is het  interessant om je artikelen in Spokal te maken? Spokal toont tijdens het schrijven  de juiste richtlijnen voor goede SEO resultaten!

#2 In Spokal krijg je real time adviezen over keywords uit je campagne, met meters in het groen, geel en rood, waarmee wordt aangegeven hoeveel succes je kunt hebben met het gebruik van bepaalde keywords. Groene meters geven een positief advies, met veel vraag en weinig aanbod van concurrenten. Als je wil weten hoe je het zelf doet, dan kan je in deze Blog “handmatig de juiste SEO keywords vinden” lezen. Spokal doet het automatisch.

Alle WordPress opmaakmogelijkheden zijn in Spokal voorhanden, maar de extra’s zijn heel krachtig. Rechts in beeld gaat de Search Engine Optimizer actief meedenken terwijl je de content schrijft. Je moet op vele vlakken voldoendes scoren om goede SEO kwaliteit te behalen. Een veel gestelde vraag is of je daarmee de Yoast kunt vervangen. Het antwoord is: “Ja”, en je krijgt nog veel meer functionaliteit van Spokal.

Realtime SEO

Realtime SEO.

Met onze door Spokal gegenereerde optimalisatie van de pagina’s halen wij hoge Google ranking resultaten. <meta name=”keywords” content=”inbound marketing, marketing automation, content management, SaaS intergration, WordPress, Spokal,”>

#3 Als je content publiceert dan wil je ook weten hoeveel bezoekers je website bereiken, en welke content ze bekijken. Google Analytics (en ook Yoast) tonen aantallen, en HotJar kan zelfs een boeiende heatmap van je website tonen, maar Spokal laat zien wie je bezoekers zijn.

In de geïntegreerde Spokal omgeving kan je op een slimme manier met call-to-actions werken, en ben je in staat om bezoekers te volgen in hun gedrag. 

Spokal vertelt je wie er waar in je website is. 

Hier zie je mijn profiel, dat Spokal automatisch heeft opgezocht en mijn gedrag in de webpagina’s volgt. Waar ben ik, hoe lang ben ik daar, en de optelsom van “focus tags” vertelt wat mijn interesses zijn.

Klantgedrag in beeld

Klantgedrag in beeld.

#4 Spokal wordt ook direct gekoppeld met eMail nurturing systemen zoals Mailchimp en het eMail- en CRM systeem van ActiveCampaign. Registratie van bezoekers in een Spokal website zorgt niet alleen voor tracking van gedrag in webpagina’s, maar het toont ook het gedrag in Mailchimp campagnes. Spokal zorgt voor automatische verbindingen tussen call to actions en Mailchimp lists. In Mailchimp zie je ook de Spokal scores die je kunt gebruiken voor segmentatie van je eMail automatisering.

Mailchimp regelt alle aanmeld- en uitschrijf mails van bezoekers die zich in Spokal bekend maken.

#5 Spokal kan meer dan alleen content- en eMail marketing. Het kan ook Social Media kalenders vullen en alle vormen van interactie uit de Social Media kanalen opvangen. In de Social Media kalender wordt content uit je Blog en content uit jouw “domain of expertise” in de kalender gesleept naar Facebook, Twitter en LinkedIn, wat door automatische publicatie al het zware werk uit handen neemt.

Social Media kalender

Social Media kalender.

#6 Wat is Inbound Marketing zonder statistieken? Het Spokal dashboard toont statistieken van het gedrag van je bezoekers in je website, je eMail campagnes en de Social Media kanalen. Hoeveel Twitter, Facebook en LinkedIn gebruikers zijn met je content in de weer door te retweeten, liken en sharen? En hoeveel bezoekers komen via die kanalen terug in je website? Spokal toont statistieken per Social Media kanaal en de effectiviteit hiervan in je website.

Spokal statistieken

Spokal statistieken.

Samengevat biedt de combinatie van WordPress en Spokal je Inbound Marketing tools die een enorme boost van content in je website, Social Media kanalen eMail campagnes geeft. Het toont bovendien grote hoeveelheden meetinstrumenten om te zien hoe effectief dit is.

Instant Publishing wil je leren om zelf Inbound Marketing tools aan je WordPress website toe te voegen en gebruiken om succes te behalen met je online presence.
Leave a Comment